PLC OTOMASYON EĞİTİMİ
PLC NEDİR ? Günümüzde en çok kullanılan otomasyon aracıdır. Öyleki Plc olmadan hemen hemen hiç bir makina çalışmaz, üretim yapılmaz. PLC ile otomasyon makinalar can verir, makinaların nasıl çalışmasını istersek öyle çalıştırır. Büyük-küçük tün otomtik çalışan makina ve benzer araçların çalışma sisteminde Plc kullanılır. PLC cihazlarını üreten farlı firmalar var. Simens, Panasonik, S7 1200, GMT/CNT, gibi. Cihazlar küçük bir bilgisayar gibi çalışır, içinde işlemci, hafıza gibi parçaları vardır. PLC cihazları 100$ ile 200$ arasında her yerde kolaylıkla bulunabilir. Fakat çihazı çalıtıracak KOD'u yazmak oldukça deneyim gerektirir. PLC cihazı yaptığı işe göre çok ekonomiktir, PLC ile yapılan iş kalite ve hızlı olması bakımından çok önemlidir. Yani PLC otomasyon üretim makinalerı için vazgeçilmezdir. Dolayısyla otomasyon kodunu yazan KİŞİ vazgeçilmezdir. PLC tarafından yapılacak her işe göre özel otomasyon KOD yazmak gerekir. Çünkü her iş birbirinden farklıdır. Her işin çalışma yöntemine çalışma programı yapılır. Yani plc programı yazan kişiye sürekli ihtiyaç vardır.
Mimtek olarak bu alandaki talebe cevap vermek için, milli eğitim bakanlığından onaylı bir kurum olarak bu alandaki eğitimi ilk defa biz vermeye başladık. PLC cihazları maksimum kapasitede çalıştıracak temel ve orta seviyede otomasyon kodu yazıp cihaza yükleyip, test etmeyi öğretiyoruz. Ayrıca eğitim sonunda sertifika veriyoruz.
Otomasyon, geleceği çok iyi olan özel bir meslek. Geçerli bir mesleği olmayan ve mesleğini beğenmeyenler için gerçekten tavsiye ediyoruz.
Bu eğitime katılmak için temel bilgisayar bilgisine sahip olmak gerekir.
Eğitim içerikleri; Otomatik kumanda ve devre elemanları Temel plc programlama Giriş elemanları (butonlar,sensörler,encoderlar,vb) Sayı ve kodlama sistemleri. Çıkış elemanları (motorlar,kontaktörler,valflar,röleler,scr,vb) Plc pano montaj devre takibi Genel dijital elektronik bilgilerinin hatırlatılması ve devre takibi Bit, byte, word ve doubleword kavramlarının açıklanması. Plc pano montaj uygulaması S7 1200/Simens PLC WPL-SOFT programının kullanımı ve menüleri PLC tanımı, giriş / çıkış bağlantıları, bit ve data adreslemeleri Temel seviye plc eğitim notları S7 1200 plc temel komutlar ve uygulama örnekler S7 1200/Simens plc temel komutlar Dijital çıkış’ın çalışması ve kesilmesi uygulamaları Counter (sayıcı) uygulama örnekleri Pulse komutlarının kullanımı Tımer (zamanlayıcı) uygulama örnekleri Compare karşılaştırma komutlarının kullanımı PLC’de toplama, çıkartma, çarpma, bölme PLC programı nasıl yapılmalı ? PLC tarama sırasının önemi S7 1200/Simens plc örnek uygulamalar S7 1200/Simens dop panel tanıtımı ve programının menülerinin anlatılması Panel de buton, numerik giriş, animasyon, trent, uygulamaları Temel panel uygulamaları PLC ve HMI panel ye uygulamaları |